Enorme Silk Road Bitcoin Seizure lost het Mysterie van de Portemonnee Verplaatsing op

  • De miljarden-dollar die het Amerikaanse ministerie van Financiën deze week in beslag heeft genomen, heeft bijgedragen aan het beantwoorden van vragen over het lot van de Bitcoin-inname van de site.
  • De Bitcoin-zijderoute bereikte ten tijde van de sluiting van het terrein in 2013 meer dan 600.000 exemplaren.
  • De recente verhuizing van ₿69,370 was het resultaat van de IRS die een Bitcoin-hacker van Silk Road opspoort en de BTC bij hem in beslag neemt.

De Inland Revenue Service (IRS) heeft geholpen bij het gedeeltelijk beantwoorden van een van de grote onbekende vragen in de Bitcoin en cryptocurrency wereld – wat is er gebeurd met de Silk Road Bitcoin?

Het heeft ook geholpen om een recenter mysterie op te lossen – wie zat er achter de ₿69,370 portemonnee verhuizing deze week? Het antwoord op beide vragen werd gisteren onthuld in een petitie van de IRS om eigenaar te worden van deze Bitcoin, die zeven jaar lang inactief was geweest en nu meer dan een miljard dollar waard is.

Zijderoute Bitcoin Mysterie

Toen de oprichter van Silk Road, Ross Ulbricht, op 1 oktober 2013 werd gearresteerd in de Glen Park Branch Library in San Francisco, hadden de onderzoekers slechts toegang tot een fractie van de ₿600.000+ die het platform sinds 2011 heeft vergaard. Het lot van al die Zijderoute Bitcoin is sindsdien een mysterie gebleven – hoeveel werd er gestolen, hoeveel werd er verkocht, hoeveel werd er verborgen?

Eerder deze week werd een Bitcoin-portemonnee met meer dan ₿69,370 daterend uit 2013 geleegd in een nieuw gecreëerde portemonnee. De verhuizing van een miljard dollar gooide verschillende theorieën overboord, waarbij niemand wist wie er achter zat en waarom, totdat gisteren werd onthuld dat de Amerikaanse schatkist de munten in feite had verplaatst, wat het einde van een zeven jaar durend onderzoek betekende.

Ross Ulbricht Identificeerde Hacker in 2013

Door de inbeslagname aan te kondigen en tegelijkertijd op verbeurdverklaring aan te dringen, onthulde de IRS gisteren hoe de Amerikaanse schatkist uiteindelijk de Zijderoute Bitcoin in handen had gekregen. De portemonneeeigenaar, die de IRS Individual X noemt, hackte met succes Silk Road ergens tussen mei 2012 en april 2013, waarbij hij de munten naar de portemonnee verhuisde voor meer dan 54 transacties.

Volgens de verbeurdverklaring was Ulbricht op dat moment in staat om individu X te identificeren en probeerde hij hem te bedreigen om het gestolen geld terug te krijgen. Individueel X weigerde, maar koos ervoor om de munten te houden en toe te kijken hoe de toekomst van Ulbricht in rook opging, in de veronderstelling dat hij vrijuit ging.

In beslag genomen fondsen worden geveild

De Silk Road Bitcoin lag meer dan zeven jaar lang in dezelfde portemonnee, waarbij herhaalde hackpogingen werden weerlegd, totdat de munten deze week werden verplaatst. De IRS onthulde gisteren dat ze, met de hulp van Chainalysis, de tussenliggende jaren hadden gewerkt aan het identificeren van Individuele X. Het lijkt erop dat de sluiting van de cryptocurrencybeurs BTC-e door de FBI in 2017 van groot belang kan zijn geweest – de Alexander Vinnik-bezitbeurs, waarvan wordt verondersteld dat deze een deel van de gestolen Mt. Gox Bitcoin heeft witgewassen, gaf waarschijnlijk rekeninginformatie op in verband met een verkoop van ₿101 die hen in 2015 uit de Silk Road Bitcoin-portemonnee van Individuele X is gekomen.

Deze informatie zette de IRS op het spoor van Individuele X, en drie jaar later haalde zijn verleden hem eindelijk in. Er werd weinig informatie gegeven over de methodologie die werd gebruikt om individu X te identificeren, maar het illustreert dat zelfs degenen die hun Bitcoin in hun persoonlijke portemonnee bewaren niet veilig zijn voor de nieuwsgierige ogen van de autoriteiten.

Net als in eerdere gevallen, als de IRS eigenaar wordt van de vers gevangen partij Zijderoute Bitcoin, zal deze geveild worden door Amerikaanse marshalls, waardoor er nog maar zo’n 75% van de Zijderoute Bitcoin over is om te vinden…