logo Sudoe

Xarxa de Vivers d'Empreses de l'Euroregió

Pirineus Mediterrània

Al llarg de les dues darreres setmanes s'ha duit a terme l'intercanvi de personal tècnic entre les incubadores d'empreses de ParcBIT i el Business Incubation Centri (BIC) de Montpeller.
 
Un tècnic de cada incubadora es va integrar en l'equip de treball del viver soci del projecte per conèixer de primera mà els seus processos de treball, els seus sistemes de gestió de les incubadores i els serveis que ofereixen a les empreses incubades.

En ambdues visites el programa de treball s'ha centrat a conèixer el funcionament diari de les estructures, els serveis internacionals de desenvolupament i les eines del pla de negocis de cada centre.

L'intercanvi de personal s'ha desenvolupat en el marc del projecte
Creamed. Aquest projecte, finançat pel programa SUDOE, persegueix la millora de la innovació, els intercanvis entre PIMES, i les complementarietats en l'enfocament del suport a la incubació, a la recuperació i al desenvolupament de les empreses en el marc de l'Eurregió Pirineus Mediterrània, integrada per Midi-Pyrénées, Llenguadoc-Roussillon, Catalunya i Balears.

El projecte CREAMED està desenvolupat per un consorci integrat , juntament amb ParcBit, pels següents socis:
l'Eurorégion Pyrénées Méditerranée, Reseau de Pepinieres d’Enterprises de Midi-Pyrenees, Midi-Pyrénées Expansion, SYNERSUD i el Departament de Treball de la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'empreses de la Generalitat de Catalunya.

CREAMED sorgeix de la necessitat de millorar el desenvolupament internacional de les empreses de cadascuna de les regions, com a repte important que requereix un fort suport d'acompanyament i assessorament. En aquest sentit, després d'una consulta abans d'iniciar el projecte, gran part de les empreses que formen part dels vivers van considerar els intercanvis eurorregionals com una prioritat i una condició prèvia per a aquest desenvolupament internacional.

  Logo Creamed
  ès un projecte de
  Logo de l'Euroregió
  logo Generalitat de Catalunya i Inicia: per la creació d'empreses
  Logo del Parc Bit
  Logo Synersud
  Logo Midi Expansion