logo Sudoe

Xarxa de Vivers d'Empreses de l'Euroregió

Pirineus Mediterrània

Celebració del 2° fòrum de directors i tècnics de la xarxa Creamed

El passat 22 i 23 de novembre va tenir lloc a Montpellier, França, el 2n Fòrum de Directors i Tècnics Creamed. El Castell de Flaugergues va ser testimoni d'una trobada que va reunir 49 directors i tècnics procedents de vivers d'empreses de les regions franceses de Midi-Pyrénées i Languedoc-Roussillon, així com de les comunitats autònomes de les Illes Balears i Catalunya.

Aquesta segona trobada va permetre fer un balanç de les accions en curs en el marc del projecte. Com ho va subratllar Philippe Mestre, director de l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial i coordinador de Creamed, «l'any 2012 serà l'any de totes les realitzacions».

La internacionalització de joves empreses innovadores va ser el tema tractat en els tallers de treball d'aquest 2n Fòrum Creamed, seguint tres línies de reflexió:

- Implicar els representants politics locals en la promoció i internacionalització de les empreses
- Abordar l'estratègia de desenvolupament internacional amb l'emprenedor o l'empresa
- Afavorir les oportunitats de negoci entre les empreses de Creamed a través d'una eina web compartida

Les conclusions d'aquests tres tallers van permetre als directors i tècnics de Creamed expressar les seves necessitats i expectatives perquè el projecte sigui capaç d'elaborar eines de treball que responguin realment al desenvolupament de les joves empreses. En aquest sentit, Françoise Dumas, vicepresidenta de Consell Regional Languedoc-Roussillon, delegada per al Desenvolupament Econòmic i presidenta de Synersud, va recordar que entre els objectius de la xarxa Creamed hi ha "l'ajuda al desenvolupament internacional dels emprenedors" així com "facilitar i actuar de vincle entre les joves empreses i els experts del nostre territori".

 

  AGENDA CREAMED

  9/2018Oct 201811/2018
  DLDTDCDJDVDSDG
  1 2 3 4 5 6 7
  8 9 10 11 12 13 14
  15 16 17 18 19 20 21
  22 23 24 25 26 27 28
  29 30 31

  Logo Creamed
  ès un projecte de
  Logo de l'Euroregió
  logo Generalitat de Catalunya i Inicia: per la creació d'empreses
  Logo del Parc Bit
  Logo Synersud
  Logo Midi Expansion