logo Sudoe

Xarxa de Vivers d'Empreses de l'Euroregió

Pirineus Mediterrània

L'Euroregió Pirineus Mediterrània ha estat guardonada amb el primer "Premi AECT" (Agrupació Europea de Cooperació Territorial) que la distingeix com la millor estructura de cooperació territorial de l'any a Europa. El Comitè de les Regions, juntament amb membres del Parlament Europeu i la Comissió Europea, entre d'altres, reconeix especialment el valor del projecte euroregional Creamed, que posa en xarxa nous emprenedors de Catalunya, Illes Balears i les regions franceses de Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées.


"Aquest primer premi és el reconeixement de la Unió Europea a una estructura euroregional que funciona, que és capaç de liderar projectes de referència", afirma la Secretària General de l'Euroregió, Antònia Sabartés. "Una de les grans prioritats de l'Euroregió és crear llocs de treball i donar suport al joves emprenedors i aquest premi ens confirma que estem treballant en sentit correcte”.


El projecte euroregional Creamed busca donar suport als joves emprenedors ja que 99% de les empreses europees són PIMES i creen dos de cada tres llocs de treball. Creamed és un projecte d’1,4 milions d'euros cofinançat pel fons FEDER (programa de cooperació transnacional Interreg IV B SUDOE) i compta amb la participació de les xarxes de vivers d'empreses de Midi-Pyrénnés (REZOPEP i Midi-Pyrénées Expansion), la xarxa de vivers d'empreses de Languedoc-Roussillon (SYNERSUD), la Direcció General de l'Economia Social i Cooperativa de la Generalitat de Catalunya i el Parc Balear d'Innovació Tecnològica (PARCBIT).

portal.cor.europa.eu/egtc/en-US/news/Pages/The-EGTC-award-goes-to-Euroregion-Pyrinees-Mediterranean.aspx

 

L’Euroregió Pirineus Mediterrània reuneix des de 2004 les comunitats autònomes de Catalunya i Illes Balears i les regions franceses de Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées. L’entitat té com a objectiu cooperar en matèria de desenvolupament, innovació, cohesió social i educació. L’Euroregió es va dotar al 2009 d’una Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT), una eina jurídica per assolir els objectius marcats i gestionar, entre d’altres, projectes europeus i convocatòries d’ajuts conjuntes.

 

  Logo Creamed
  ès un projecte de
  Logo de l'Euroregió
  logo Generalitat de Catalunya i Inicia: per la creació d'empreses
  Logo del Parc Bit
  Logo Synersud
  Logo Midi Expansion